Wat te doen bij wespen?

Een wespennest in uw huis of in uw tuin kan vervelend zijn, vooral met kleine kinderen in de buurt. Voor het verwijderen van wespennesten kunt u een beroep doen op de brandweer.  Bijen en hommels zijn beschermde diersoorten. Neem daarom enkel contact op met de brandweer indien het werkelijk een wespennest betreft.

WESPEN, BIJEN OF HOMMELS?

Wespen zijn aan de hand van een aantal kenmerken goed te onderscheiden van bijen en hommels. Wespen zijn altijd geel-zwart of geel-bruin en hebben de kenmerkende ‘wespentaille’. Bijen zijn ongeveer 1,5 cm lang, bruin-zwart, met een al dan niet gekleurd haardotje op of achter de kop. Hommels zijn groot, mollig, rondom behaard, met geel-oranje, zwarte en soms witte banden.

Wesp Bij Hommel

WAT DOE IK MET BIJEN EN HOMMELS?

Deze nesten mogen niet vernietigd worden omdat zowel de hommel als de bij een beschermde diersoort zijn Je kan het nest gewoon laten zitten. Hommels en bijen vallen zelden aan en leveren een belangrijke bijdrage aan het milieu. In sommige gevallen bevindt het nest zich op een vervelende plaats. In dergelijke gevallen neem je het best contact op met een imker. Hij zal het nest verplaatsen of handige tips meegeven hoe je het nest zelf op een veilige manier kan verplaatsen.

AANVRAAG VOOR WESPENNESTVERDELGING

Vul onderstaand formulier om je aanvraag voor wespenverdelging door te sturen. De tussenkomst voor de verdelging van een wespennest kost 53.54 euro incl. BTW. Voor niet-dringende wespennestverdelging komen we bij je langs op de eerstvolgende maandag, woensdag of vrijdag na je melding.

Link naar meldingsformulier

Bron: Brandweer Westhoek

115 jaar brandweer Nieuwpoort

Kom op 10 augustus naar onze veiligheidsdag!

Bekijk alles op https://opendeur.brandweer-nieuwpoort.be

Dit zal sluiten in 0 seconden